Mikó Zsolt író, költő, férfi, szerelmes bolond. Örök álmodozó, silány, de határozott realista. Ember.

Ti mondjátok, az vagyok.

<p>I'm a service!&nbsp;</p>
 
 

Vendégkönyv

Olvasóim írták...

 
Legújabbak
Kormányosné Juhász Mária
Szeretem a verseket, sokra becsült költőm József Attila, úgy érzem minden verse, minden sora az én lelki állapotomat tükrözi. Az Ön írásaival hasonlóan azonosulok, többször is elolvasom, próbálom a sorok mögött megtalálni és megfejteni a szavai jelentését, mert meggyőződésem nem véletlen és nem a hatás kedvéért írta így, ahogyan írta.Ön írásaival sok embernek szerez örömet: elfeledteti a szomorú történéseket, tanít, vigasztal, szórakoztat és példát mutat hogy kell élni-megélni a hétköznapokat. Köszönöm hogy ilyen írói vénával áldotta meg a teremtő és ezt a közönsége/tisztelői szolgálatára bocsájtja. Jövőre nézve erőt, egészséget, kitartást kívánok és boldogságot családja körében.
Talpas Miklósné
Minden alkalommal megnyugvást hoz életembe az életedröl (is)szóló versek. Köszönöm szépen.
Borsos Ágnes
Minden sorod, a szeretetről, az élet szépségéről, természetesen az elmúlásról is szól. Gondolataid az ember lelke mélyéig érnek!
Kiss Katalin
Minden sorod léleksimogató...
Marika Miklósné
Örülök, hogy olvashatom gyönyörű, emberi, szívhezszóló - való életet gyönyörűen kifejező - verseidet. Szeretném, ha még nagyon sokáig élvezhetném e remek műveket. További eredményeket, sikereket is minden jót kívánok Neked és Kedves Családodnak.
Szabó Pálné
Köszönöm,megtisztelve érzem magam, hogy olvashatom a verseit! Ezek a gondolatok , érzések a lélek mélyéről fakadnak.Sok ember a mai világban megtartja magának az örömét, bánatát! Ő a tenyerére teszi egész lényének meztelen valóját és idenyújtja nekünk. Teszi ezt olyan gyönyörű szavakkal, hogy libabőrös leszek és úgy érzem, hogy ünnepelni illik,mert megint megszületett a csoda!! Ilyen az igazi költő, s Ő az!!!!
Nagy Ilona
Csodálatos gondolatok, sorok a tiszta őszinte szerelemről. Megtisztelő olvasni a verseidet, gondolataidat. Nagyon szeretem olvasni. Minden jót kívánok Neked és Családodnak.
Konyha Sándorné
Kedves Zsolt ! Nagyon szeretem a verseit ! Köszönöm hogy olvashatom ! Sok kellemes percet köszönhetek Önnek !
Mária Rigó
Érzelemközpontú, megindító versek.
Tóthné Juhász Erika
Tedd a környezetedet szebbé, szép szavakkal, szíved ragyogása versengjen éjjel-nappal. Mert bizony az ember érző szóra-írásra vágyna, írásaid tisztán a lelkünkhöz érnek.
Hoktezuma
Jók a versek, de a mai költők, írók közül Rácz Endrét nem közelíti meg egy sem!
Vendég
Jó az oldal! :)
Béresné Erzsi
Imádok olvasni, ezek a versek nagyon tetszenek!
Kalóné Várkonyi Edit
Kedves Zsolti! Nagyon örülök, hogy rátaláltam a verseidre! Azonosulni tudok az érzésekkel, hangulatokkal, melyek verseidből áradnak! Mint egy gyermek, úgy várom az újabb verseket! Remélem még nagyon sokáig olvashatom őket! Minden jót kívánok Neked és szerető családodnak!
Kata
😘❤️❤️❤️❤️❤️
Csepregi Mihályné
Nagyon kedvelem, sosem megyek el fölötte, hogy ne olvassam el!! Köszönöm szépen a mindenkori megosztást Zsolt!!
Mikó Gyula
Csak így tovább, kisfiam!
Pamuki Józsefné Erzsébet
Nagyon szeretem a munkásságod, maradj mindig ilyen igaz hitű ember ! Szivböl gratulálok ! ❤
Esther Ernst / Krizsán Péterné, Pável Eszter /
Szeretem olvasni a verseit, az írásait. Mindig a valóságot tükrözik, igazak, őszinték sorai. Csak gratulálni tudok hozzá, további sok sikert kívánok!
Eibner Katalin
Drága Zsolt! Utóbbi idõben keveset olvastam írásaidat, de ez nem azt jelenti, hogy közömbös szàmomra, hisz aki egyszer belekóstol írásaid soraiba, megízleli annak különlegesen tiszta ízét, arra vágyik az ember, mert valami pluszt ad, ami szebbé teszi életem. 
Vind Mária Júlia
Csodálatos utazás a múltba, a versei olvasása közben. Köszönöm szépen!
Juhászné Bana Szilvia
Csodálatos sorok egy csodálatos gondolkodásmóddal megáldott Embertől. Mindig szívesen olvasom és mindig átélem.
Kolozsi Marcsi
Nagyon szeretem a verseket. Tiéd valami más. Érdekes elgodolkodtató és színesebbé tette a napomat. Egyszóval gyönyörű.
Petres-Bíró Gabriella
Érzékeny költő, érző lélek. Versei,írásai szívtől - szívig hatnak. Sajátos költői eszközei nagyon egyediek. Mindig tartogat valami újat, meglepőt, olyan fordulatot, amit mi olvasók érzünk, de kifejezni nem tudunk. Mintha személyesen nekünk szólna. Nagyon szeretem verseit,írásait. Személyes előadásában megszólaló hangja vibrációja, még közelebb hozza gondolatait. További sok sikert kívánok a költészetéhez, még sok-sok versét, művét szeretném olvasni, hallgatni. Hű olvasója...
Lovas Marianna
Minden vers mit eddig olvastam, egy őszinte, néha gyermeki lelkű, néha szomorkás, mégis igazi tanító lélekre vall. A verseit őszinte tisztaságukért szeretem. Nem mutat többet soha annál, amit igaz szívéből gondol! Gratulálok munkáihoz és további sok sikert kívánok!
Szatmári Cintia
Nagyon nagyon szeretem, a legőszintébb legmélyebb legjobb átérzéssel író költő!! Minden nap örömmel olvasom a verseket!!! Egyszerűen imádom!
Bejegyzések
Mimoza Mimi

Szinte beleéli magát az ember a versek tartalmába. Magával ragad a mondandója...

Skultéthy Elza

Szeretem a verseit. Szívhez szólóak, mély-érzésűek. Gazdag szókinccsel.

Ilonka Rózsáné

Szeretem olvasni a verseit, írásait. Nagyon szép verseket ír, a gondolatai is a valóságot tükrözik! Köszönöm szépen Zsolt!

Rozika Budainé

A versei gyönyörűek és szívhez szólóak Zsolt! Nagyon sokat segít nekem átvészelni a viharos napokat...

Horváth Laura

Kedvelem a verseit, mi érzelmekkel, szeretettel és lelkiekben gazdag mondanivalóval megérinti az embert. Csodásan és varázslatosan bánik a szavakkal! Örülök, hogy ismerem a munkásságát!

Szabó Katalin

Az általam eddig olvasott versek igazak, őszinték, és csak elismerésemet, gratulációmat tudom nyilvánítani. Köszönöm, hogy olvashatom őket .

Kiss Istvánné

Kedves Zsolt! Nagyon szeretem a verseid. Köszönöm hogy olvashatom. További sikereket a munkádhoz!

Bordács Mónika

Rám tapadnak szavaid, majd piheként illannak tova... Énem szebbik feléből hagytál ma is valamit.

Susán Mária

Nagyon szeretem a verseit írásait. Köszöm a lehetőséget, hogy olvashatom.További sok sikert kívánok.

Kajtár Anikó

Kedves Zsolt! Nagyon szépek és szívhez szólóak a versei és irásai, nagyon köszönöm, további jó munkát kivánok!

Makay Anikó

Kedvenceim a Tintaszáradótlan... nem, inkább a Hajnali... jaj, nem... talán inkább a Reggeli gondolatok. És nagyon kedvelem az igényes képeket is. Szerencse, hogy gyakran olvashatom őket, mert így nem kell választanom közülük. Mindegyik egy kis ragyogás.

Visontay Erzsébet

Minden sorát, gyönyörű, árnyalt kifejezésmódját, líraiságát nagyon szeretem. Megszépítik napjaimat. Szeretném, ha sokan osztoznánk az élményben. Köszönöm.

Koborló Anna

Költő vagy nem csak versíró. Nem is tudnám hova sorolni a verseid, mert annyira egyediek. Messze nyoma se: mások utánzásának, kényszer versírási szabály betartásnak, modernkedésnek, hatásvadászatnak, erőltetett rímcsengésnek, mesterkéltségnek és még sorolhatnám mitől vagy mentes amitől más mai tollforgatók nem. Nálad úgy jön a vers magától, mélyről tör fel, aztán természetes módon folynak az érzések, gondolatok mint az erdélyi tiszta vizű hegyi patakok, csobognak a szavak szépen és tisztán. Azt hiszem erre mondják, hogy vele született tehetség. Nem, nem vagyok szakértő, sem irodalmár csak szeretem a verseket, ezt észre is vetted bizonyára a bejegyzésemből. Ismertem pár költőt akik már hagytak valamit az utókornak, valamicskét talán tanultam tőlük. Sok sikert kívánok neked, megérdemled, de elsősorban a magad örömére írod a verseid, így érzem, mert ki kell engedned őket.

Éva HF

Önt idézem: önzetlen, őszinte... Ad, s amit ad ezért tud " lélektől lélekig" hatni. Érzékeny ember, fogékony a legapróbb lelki rezdülésekre. Maníroktól mentes, szép nyelvi tisztasággal ír. Líraisága nekem Radnótit, József Attilát, Kosztolányit juttatja eszembe. Köszönöm, hogy megosztja verseit.

Pesti Istvánné

Amikor először találkoztam Mikó Zsolt egyik versével úgy éreztem az én gondolataimat szólaltja meg, csak sokkal, de sokkal érthetöbb módon. Imádom olvasni és hallgatni is! Köszönöm, hogy létrehozta ezt az oldalt és olvashatom gondolatébresztő verseit, novelláit.

Haranth Erzsébet

Annyira megérintenek szellemiségben és lelkiekben a verseid, hogy csak akkor tudnék méltón reflektálni, ha hozzád hasonló költői, írói vénám lenne. Így csak megköszönni tudom...

Szépné Maruszky Julianna

Köszönöm! Csodálatos tisztasága és őszintesége van verseidnek!

Gorzsás Lászlóné

Valahol, valamikor egy francia költő nyilatkozatát (sajnos nem jegyeztem le magamnak, ki volt ő) olvastam, amely a versek magyarázatát értelmetlennek, fölöslegesnek sőt lehetetlennek ítélte. Szerinte a vers egy lelkiállapotnak vagy közérzetnek kifejezése, amit az olvasó vagy megért, vagy nem, de elemzéssel megmagyarázni nem lehet. Ezzel én csak kis részben értek egyet. Elemzésre szükség van. Egy kicsit be kell hatolnunk a költő lelki világába, ábrázolásmódjának egyéni vonásaiba, hogy esztétikai élményünk szilárd alapot kapjon. Úgy gondolom, a költészet nem csak ihlet vagy ösztön, hanem mesterség is. Szerintem ön kedves Zsolt mestere a szavaknak, tud élni a nyelvi kifejezés eszközeivel. Számomra gyönyörűen kapcsolja egymáshoz a mindennapi élet közhasználatú szavait, megteremtve ezekből a saját egyéni nyelvét, stílusát. Köszönöm önnek az élményt, amelyet okoz számomra írásaival. Várom a továbbiakat ékes tollából.

Mészárosné Gárdosi Gabriella

Isten Áldotta Tehetségnek tartom kedves Zsolt! CSODASZÉPEK A VERSEI, KÖSZÖNÖM!

Dr. Girhinyné Mária

Azért is kedvelem a verseit, mert azon kívül, hogy szép perceket, órákat, napokat szereznek ... sok gondolatot indítanak el, egy más irányt mutatnak ... megfognak a sorok, arra ösztönöznek, hogy higgyek egy szebb világban, megerősítenek a szépség, jóság létezésében ... az élet mégiscsak szép!

Kalóné Várkonyi Edit

Szeretem a verseidet, mert hűen tükrözi a mai valóságot, tükröt tartva az emberek elé!

Némethné Rózsa

Csodálom, kedvelem Őt, ki nemcsak a szerelemről, de a mindennapi életünkről csodálatosan szól. Klasszikusaink sorába tartozik.

Eibner Katalin

Kedves Zsolt! Féltelek az őszinteséged, az érzékenységed , az igazságosságod miatt. Nagyon szép gondolatokat osztasz meg velünk, melyet ezerszer köszönök. Szeretem az írásaidat, gondolataidat, melyek olyan emberközeliek, hogy olykor szinte közeli barátként érezlek magamhoz, mindannyiunkhoz, akik az olvasó táborodhoz tartozunk.

Schultheisz Lajosné Erzsi

Azért szeretem a verseidet, mert annyira élethűek, igazak.

Kiss T. Anna

Most sikerült a verset is elolvasnom. Nagyon szép, igazán gratulálok a szerzőnek! És az ötlet zseniális, ahogy elkészítettétek ezt a videót! Így, a szöveggel együtt már tökéletes az illúzió, amit el akartatok érni. Ez a legjobb tévéseknek is dicsőségére vált volna. A Vers mindenkinek nálunk, az MTV-ben annak idején nem készült ilyen profin, mint ez a videó. Nagyon szép munka. (Át fogom küldeni az emtévés rendezőknek, okulásukra!) ( A "Kérlek" című versvideóhoz... megjegyzés a szerkesztő.)

Benkő Lászlóné Marika

Nekem nagyon tetszenek a verseid. Szeretem olvasni. Mindig van benne valami, ami megfog. Hol vidám, hol szomorú, hol romantikus, hol kegyetlenül igazságos. De ez így is van jól. Hiszen ettől lesznek szebbek a verseid. Köszönöm, hogy olvashatom az írásaidat.

Farkas Erzsébet

Csodálatos a versek minden sora, elmélyülő érzelmek és sok sok becézö szavak, egyszerűen fogalmazva imádom az oldalt, maradok tisztelettel Ön iránt!

Kormányosné Juhász Mária

Kedves Mikó Zsolt! Elkápráztat a szebbnél szebb és értékes irásaival, mindegyik számomra egy kincs, olyan kincs, ha elolvasom gazdagabb leszek lekileg és gondolatilag is. Köszönöm, hogy felfedeztem és a rajongói köre tagja lettem. Őszinte elismeréssel...

Kovács Istvánné Ági

Köszönöm! Örülök, hogy ilyen verset is olvashatok itt, amit igazán műnek lehet nevezni! Sajnos manapság sokan hiszik magukról, hogy érdemes foglalkozniuk művészettel, pedig nem kellene! Itt azt érzem hogy érdemes, szívből gratulálok!

Vera TJ

Egyre több a versíró és egyre kevesebb a versolvasó ember. Bizonyára sokan nem értenek velem egyet abban, hogy a költészet is szakma, és csak az tud igazán jó verset írni, aki tisztában van a versírás szabályaival, szakmai fogásaival. Tudom, most sok példát sorolnak fel bizonyításként arra, hogy sok nagy költő nem ismerte a verstant, mégis maradandó verseket írtak. Csak halkan megkérdezem, honnan tudják, hogy nem ismerték? Mikó Zsolt versei számomra olyanok mint a zene!! Kell!!! Érzéseket a lelkiállapotát fejezi ki Zsolt a verseivel!! Köszönöm Neki!!

Pető Éva

Verseket kedvelő emberként nagyra értékelem az Ön alkotásait. Közel hozza szívemhez , lelkemhez a természet szépségét, üzenetét, gazdagon fűszerezi érzelmekkel az élet jelentőségét és értelmét. Mindezeket egyfajta békés szeretet harmónia, ami egységbe fogja és bekeretezi.

Gyöngyös Edit

Megfognak a sorok, elgondolkodtatnak, és egy picivel jobbá teszik a napomat.

Tóth Ibolya

Mikó Zsoltnak köszönet ezért az igaz, őszinte megfogalmazásáért a "szerelemről"!

Ifju Márta

Köszönöm, hogy olvashatom ezeket a csodás verseket. Jó látni,hogy nemcsak gonosz a világ, vannak szép dolgok is. De, néha az embernek vissza kell bújni a"csigaházába", hogy a gonosz erők tehetetlenek legyenek. Ott a kagyló mélyén, szívébe zárva tovább őrizheti kincseit. Várni és egyre várni a csodát...

Irén Takácsné

Örülök, hogy erre az oldalra találtam ahová mindig szívesen fogok jönni. Versei nagyon szépek, sokat mondóak és örömmel osztom meg...

Koós Ildikó

"Este megpihen az élet és csak nézlek", ez nekem annyira sokatmondóan szép! Talán ez a legszebb szófordulat.

Manyoki Magdolna

Kedves Zsolt! Csak annyit a verseidről, csodálatos és szívet melengető.

Gróf Gabriella

Életemnek érdekes kissé fájdalmas időszakában találkoztam Zsolt verseivel. Lenyűgöz,hogy tudom merre jár,mire gondol,mit érez. :) Pontosan,egyenesen fogalmaz. Csodálatos világba kalauzol el engem. Lehetne ilyen is az élet. :) Köszönöm,hogy megmutatta szép az út előre,és felfelé,de nem árt az úton körülnézni,és megjegyezni amit csak lehet. :) További sok sikert,és sok boldogságot kívánok!

Irén Törökné

Nehéz megmagyarázni,milyen érzést keltenek a versei. Az ember beleolvad a vers világába,annak hangulatába. Én is ott vagyok,átélem ,tisztán,érzelmesen.Nem kíván magyarázatot,elemzést, úgy szép,ahogy van. Ritkán lehet manapság ilyen őszinte lélekkel megírt sorokat olvasni. Köszönet érte.


©Mikó Zsolt - 2011-2021